Περί τους 800 και πλέον ισλαμιστές που έφυγαν από τη Γερμανία για τη Συρία και το Ιράκ πρόκειται να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών του αποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου, σύμφωνα με τη γερμανική «Die Welt». Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το 60% εξ αυτών είναι Γερμανοί πολίτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, περίπου το ένα τρίτο από όσους είχαν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών κατόπιν επιστρέφει. Έτσι έχουμε έναν αριθμό «τζιχαντιστών ταξιδιωτών», που αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου (BKA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι περί τους 130 ισλαμιστές που ταξίδεψαν στο Ιράκ ή τη Συρία και είχαν ενταχθεί στους κόλπους των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν, κάποιοι από αυτούς ως βομβιστές-αυτόχειρες. Η ηλικία των περισσοτέρων εξ αυτών κυμαινόταν από 22 έως 25 ετών.


Πόσοι υπολογίζονται οι ξένοι μαχητές στο Ιράκ και τη Συρία

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές Αρχές συνεργάζονται με άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια κοινής δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική αστυνομία έχει κάνει επιδρομές τους τελευταίους μήνες σε κατοικίες ισλαμιστών και έχει παραπέμψει ορισμένους εξ αυτών σε δίκη ως υπόπτους «να συμμετάσχουν στον αγώνα των τζιχαντιστών εναντίον των απίστων».

Πρόσφατα στη Γερμανία έγιναν δύο δίκες και υπήρξαν καταδίκες δύο ανδρών σε πλέον των επτά χρόνων κάθειρξη, «επειδή ήταν μέλη ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης», ενώ ένας άλλος συνελήφθη  κατηγορούμενος ως «εγκληματίας πολέμου με στόχο ανθρωπιστική επιχείρηση».

Πληροφορίες από Deutsche Welle / AFP
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης