Περισσότεροι από 1.000 αγρότες διαδήλωσαν την Πέμπτη έξω από την έδρα της κυβέρνησης στη Βαρσοβία ζητώντας να αποζημιωθούν για τις απώλειες που υφίστανται λόγω του εμπάργκο εξαγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων στη Ρωσία.

Οι Πολωνοί αγρότες διαμαρτύρονται επίσης για τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες για την υπέρβαση των ποσοστώσεων στην παραγωγή γάλακτος, ενώ ζητούν ακόμη αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατώντας πολωνικές σημαίες και πανό με συνθήματα κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Εύας Κόπατς, οι διαδηλωτές άφησαν μπροστά από το κτήριο ένα μαύρο φέρετρο με την επιγραφή «Γεωργία».
Την περασμένη εβδομάδα εκατοντάδες αγρότες είχαν αποκλείσει προσωρινά, με τα τρακτέρ τους, τους δρόμους γύρω από την πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Γεωργίας Μάρκε Σαβίτσκι διαβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση ότι «τα περισσότερα από τα αιτήματα των αγροτών έχουν διευθετηθεί ή είναι σε διαδικασία επίλυσης». Η Πολωνία ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περίπου 26 εκατομμύρια για να αποζημιώσει τους αγρότες που έχουν πληγεί από το εμπάργκο σε βάρος της Ρωσίας. Το εμπάργκο αυτό αφορά κυρίως στο χοιρινό κρέας, στα μήλα και στα πολωνικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης