Η Ρωσία έχει σημαντικά κοινά συμφέροντα με τις ΗΠΑ και είναι ανάγκη να εργαστεί μαζί τους πάνω σε κοινή ατζέντα, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε σχόλια που έκανε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya, ο Πούτιν φάνηκε να αμβλύνει την έντονα αντιαμερικανική ρητορική του. Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν επιδεινωθεί σοβαρά εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε διαφωνίες σε αρκετά θέματα στη διεθνή ατζέντα. Όμως ταυτόχρονα υπάρχει κάτι που μας ενώνει, που μας υποχρεώνει να εργασθούμε μαζί» δήλωσε ο Πούτιν.

«Εννοώ τις γενικές προσπάθειες για να γίνει η παγκόσμια οικονομία πιο δημοκρατική, μετρημένη και ισορροπημένη, έτσι ώστε η παγκόσμια τάξη να είναι πιο δημοκρατική. Έχουμε μια κοινή ατζέντα» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν έχει επιτεθεί σφοδρά κατά το παρελθόν στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα, κατηγορώντας τες για την κρίση στην Ουκρανία, για την οποία η Ρωσία υποστηρίζει πως ήταν το αποτέλεσμα ενός «πραξικοπήματος» που πραγματοποιήθηκε με δυτική υποστήριξη εναντίον του πρώην ηγέτη της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης