Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Παρασκευή ότι εκείνο το οποίο προέχει είναι η υγεία του Νέλσον Μαντέλα και ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει το αν θα τον συναντήσει κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

«Πιστεύω ότι το βασικό μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, αν όχι απευθείας σε αυτόν αλλά στην οικογένειά του, είναι απλώς η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την ηγεσία του όλα αυτά τα χρόνια και ότι η σκέψη και οι προσευχές του αμερικανικού λαού στρέφονται σε αυτόν και στην οικογένειά του και στην χώρα του», δήλωσε ο κ. Ομπάμα από το προεδρικό αεροσκάφος με το οποίο μετέβη την Παρασκευή το βράδυ από την Σενεγάλη στην Νότια Αφρική, δεύτερο σταθμό της αφρικανικής του περιοδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση όταν θα προσγειωθούμε. Δεν χρειάζομαι μια φωτογραφία μαζί του. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να δείξω αδιακρισία τη στιγμή που η οικογένειά του ανησυχεί για την κατάστασή του», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι η καλή κατάσταση της υγείας του όπως και αυτή της οικογένειάς του», κατέληξε.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης