Η γυναίκα στα δεξιά της φωτογραφίας ονομάζεται Γεβγένιγια Βασίλιεβα και θεωρείται πως αποτελεί την «πέτρα του σκανδάλου» που έχει ξεσπάσει στην Ρωσία – και συνεχώς διογκώνεται – γύρω από τον υπουργό Άμυνας. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Ανατόλι Σερντγιούκοφ απομακρύνθηκε από την θέση του με πρωτοβουλία του Βλάντιμιρ Πούτιν και εν συνεχεία ακολούθησε ένα ντόμινο εξελίξεων στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Η 33χρονη Βασίλιεβα είναι η φερόμενη ερωμένη του 50χρονου πρώην υπουργού Άμυνας, τον οποίο «έστειλε σπίτι του» την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την αποκάλυψη από κυβερνητικό ελεγκτικό όργανο υπόθεσης διαφθοράς ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων στους κόλπους της κρατικής αμυντικής εταιρείας “Oboronservis”, της οποίας προέδρευε μέχρι πέρυσι ο Σερντγιούκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες ούτε στον Σερντγιούκοφ ούτε στην Βασίλιεβα – διευθύντρια στην εν λόγω εταιρεία – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάκριση και του πρώην υπουργού και εραστή της. Όταν η αστυνομία εισέβαλε στο πολυτελές διαμέρισμα της Βασίλιεβα στην Μόσχα τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σερντγιούκοφ βρισκόταν εκεί. Η αστυνομία κατάσχεσε κοσμήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μεγάλο αριθμό αντικών καθώς και ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης