Η Ρωσία «διατηρεί το δικαίωμα απάντησης», επειδή η ισραηλινή δράση προκάλεσε την κατάρριψη του Il-20 από τους Σύρους, αναφέρει το στρατιωτικό ανακοινωθέν της Μόσχας.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγορεί τους Ισραηλινούς ότι προκάλεσαν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τις συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις την ώρα της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής εναντίον της Λαττάκειας.
Η Μόσχα «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει αντίστοιχα», αναφέρεται στο ρωσικό στρατιωτικό ανακοινωθέν.
Το βράδυ της Δευτέρας, τέσσερα ισραηλινά F-16 επιτέθηκαν εναντίον στόχων στη Λαττάκεια, πετώντας από τη Μεσόγειο, ανέφερε το ρωσικό στρατιωτικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε νωρίτερα από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Τα ισραηλινά μαχητικά, πετώντας σε χαμηλό ύψος, «δημιούργησαν επικίνδυνη κατάσταση για τα άλλα αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή, επειδή χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως κάλυψη, ώστε να γίνει στόχος από τις συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις», σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Διευκρινίσθηκε ότι το ίχνος του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 ήταν μεγαλύτερο στα συριακά ραντάρ από των ισραηλινών F-16 και έτσι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο S-200.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου τονίζεται πως «οι Ισραηλινοί έπρεπε να γνωρίζουν την παρουσία του ρωσικού αεροσκάφους στην περιοχή, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από την προκλητική ενέργεια».
Οι Ισραηλινοί επίσης άργησαν να ειδοποιήσουν τους Ρώσους για τη σχεδιαζόμενη επιχείρησή τους εκ των προτέρων αλλά μόλις ένα λεπτό πριν αρχίσει. «Έτσι δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί το ρωσικό αεροσκάφος να απομακρυνθεί σε ασφαλέστερη περιοχή» καταλήγει το ανακοινωθέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από www.rt.com/news

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης