«Η βασική αιτία της φτώχειας είναι η τεμπελιά» υποστηρίζει, σχεδόν προκλητικά, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, η 56χρονη Αυστραλή Τζίνα Ράινχαρτ, με προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 20 δις ευρώ.

Η Ράινχαρτ κληρονόμησε το 1992 μια τεράστια περιούσια από τον πατέρα της, τον επιχειρηματία Λανγκ Χάνκοκ, που δραστηριοποιούταν επί χρόνια στον χώρο των μεταλλείων και των ανθρακωρυχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει κανένα μονοπώλιο στο να γίνεις εκατομμυριούχος. Αν ζηλεύεις αυτούς που έχουν χρήματα, τότε μην κάθεσαι απλώς να γκρινιάζεις, αλλά κάνε κάτι, για να βγάλεις λεφτά και εσύ. Πέρνα λιγότερο χρόνο καπνίζοντας, πίνοντας ή κουτσομπολεύοντας και περισσότερο δουλεύοντας» έγραψε η μεγιστάνας της μεταλλευτικής βιομηχανίας και των αυστραλιανών ΜΜΕ στο κλαδικό περιοδικό «Australian Resources».

Η Ράινχαρτ, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων γυναικών του έγκυρου οικονομικού περιοδικού «Forbes», είπε επίσης σε δημόσια ομιλία της ότι η κυβέρνηση της χώρας της πρέπει να μειώσει δραστικά τη φορολογία και τα επιδόματα ανεργίας, διαφορετικά «η Αυστραλία θα καταντήσει σαν την Ελλάδα».

Οι προκλητικές της δηλώσεις, όπως είναι λογικό, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. «Τα λόγια της αποτελούν προσβολή στους εκατομμύρια Αυστραλούς εργάτες που πηγαίνουν κάθε μέρα στη δουλειά προσπαθώντας να ταΐσουν τα παιδιά τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς» σχολίασε ο Ουέιν Σουάν, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας καθώς κι αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Εργατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης