Συνολικά εννιά παιδιά σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε μουσουλμανικό σχολείο στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, όταν τμήμα των εγκαταστάσεών του τυλίχθηκε στις φλόγες, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους, την ώρα που μέσα στο κτήριο βρίσκονταν 45 παιδιά ηλικίας από έξι έως 12 ετών. Σύμφωνα με το Associated Press, τα παιδιά κοιμόντουσαν όλα μαζί σ’ ένα δωμάτιο, του οποίου οι τοίχοι ήταν φτιαγμένοι από ξύλο και η οροφή από ψευδάργυρο. Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τί προκάλεσε την τραγωδία, οι τοπικές Αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάποιο αναμμένο κερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και κάτοικοι από γειτονικά κτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο δήμαρχος του Ντακάρ, Khalifa Sall, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, εστιάζοντας στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών και του περιορισμού των παραπηγμάτων που κυριαρχούν σε αρκετά σημεία της πόλης. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύτηκαν αρκετά να φθάσουν στον τόπο της τραγωδίας, καθώς είχαν να υπερπηδήσουν κάθε λογής εμπόδια λόγω της πυκνοκατοικημένης συνοικίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Macky Sall, επισκέφτηκε το σχολείο όπου είχε και συνομιλίες με τοπικούς αξιωματούχους, δίνοντας υποσχέσεις για έρευνα σε βάθος αναφορικά με τα αίτια της τραγωδίας και την απόδοση ευθυνών σε τυχόν υπευθύνους. Σύμφωνα με το BBC, αρκετές οργανώσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχουν επανειλημμένα εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων παιδιών σε τέτοια σχολεία, ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των μαθητών από τους καθηγητές τους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης