Σφοδρές μάχες διεξάγονται ανάμεσα σε δυνάμεις του συριακού στρατού και των αντικαθεστωτικών γύρω από θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της Δαμασκού και των προαστίων της, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από τη συριακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σφοδρές μάχες διεξάγονται γύρω από τις θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στην Καντσάγια και την αλ-Χάμα, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την πλατεία των Ομεϊγιαδών» στο κέντρο της Δαμασκού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, πρόκειται για τις σφοδρότερες συγκρούσεις από την έναρξη της συριακής εξέγερσης εδώ και 15 μήνες.

«Είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς προσφεύγει στο βαρύ πυροβολικό σε συγκρούσεις που διεξάγονται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική διότι πρόκειται για τις σφοδρότερες συγκρούσεις στην περιοχή αυτή, οι οποίες πλησιάζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας» σημείωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Μέχρι στιγμής, μόνο ελαφρύ πυροβολικό είχε χρησιμοποιηθεί στις μάχες κοντά στη Δαμασκό. «Σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν στρατόπεδα στρατιωτικών δυνάμεων πολύ σημαντικών για το καθεστώς, εκτός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς. Εκεί διαμένουν επίσης οι οικογένειες των αξιωματικών» είπε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης