Μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο «Γιενί Καπί» της Κωνσταντινούπολης για την «προάσπιση της Δημοκρατίας, όπως τη χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές.  Το «παρών» αναμένεται ότι θα δώσουν περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλη την Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ και παρουσιάζεται έως τώρα, από πλευράς του Τούρκου προέδρου, ως ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα της έκδοσης του από τις ΗΠΑ παραμένει ανοικτό, με την Άγκυρα πάντως, να επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλου του πολιτικού κόσμου, αφού στην ειρηνική διαδήλωση εκτός από το κόμμα του Ερντογάν θα συμμετάσχει και η αντιπολίτευση.

Πάντως, στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς αρκετά στελέχη και μέλη του υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο ο Κεμάλ Κιλιτστάρογλου επιβραβεύει κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο Ερντογάν έως σήμερα, με την οποία εμφανίζεται λες και δεν φέρει καμία ευθύνη ο ίδιος για το πραξικόπημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης