Οι Πράσινοι, το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της Γερμανίας, τάχθηκαν την Παρασκευή υπέρ μιας συμμαχίας με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με στόχο να κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου απέναντι στον συντηρητικό, φιλελεύθερο συνασπισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

«Αγωνιζόμαστε για ισχυρούς Πράσινους στις εκλογές ώστε να σχηματίσουμε έναν κοκκινοπράσινο κυβερνητικό συνασπισμό», δήλωσε ο ένας από τους δύο υποψηφίους του κόμματος, ο Γιούργκεν Τρίτιν, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του κόμματος, αποδοκιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τις αμφιβολίες που εκφράζουν πολλοί υποστηρικτές του για την «αδυναμία» που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις το SPD. Ο «παραδοσιακός σύμμαχος» των Πρασίνων πιστώνεται με ποσοστό 23-26% έναντι 42% των Χριστιανοδημοκρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εναρκτήριες ομιλίες τους, τόσο ο Τρίτιν όσο και η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, η δεύτερη επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Πρασίνων, δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν από κοινού με την αριστερά για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, με την θεσμοθέτηση κυρίως ενός κατώτερου μισθού στη Γερμανία.

Οι Πράσινοι, που στις δημοσκοπήσεις λαμβάνουν ποσοστό περίπου 15%, σκοπεύουν να επιβεβαιώσουν και πάλι την στήριξή τους προς το SPD σήμερα, όταν θα υποδεχτούν στο συνέδριό τους, για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος, τον πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης