Διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και μικρότερων κομμάτων στη Βουλή πραγματοποιούνται και σήμερα στη Σόφια και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας.

Στη Σόφια οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κρατώντας σημαίες και πανό για 22η μέρα έξω από το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο για τον καθιερωμένο «πρωινό καφέ» που διοργανώνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι έχουν στήσει αυτοσχέδιες κάλπες, στις οποίες έχουν κολλήσει τα αιτήματά τους για τις αλλαγές στον εκλογικό κώδικα, μεταξύ των οποίων είναι οι προσθήκες στο αναλογικό σύστημα, η εκ των προτέρων εγγραφή των ψηφοφόρων, μείωση σε 1.000 λέβα του ποσού που απαιτείται από τα πολιτικά κόμματα και τις πρωτοβουλίες πολιτών για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ψυχολογικά τεστ για τους υποψήφιους βουλευτές, ελεύθερη πρόσβαση των υποψηφίων σε προεκλογικές συζητήσεις στην κρατική τηλεόραση και στο κρατικό ραδιόφωνο και τυπωμένα από την Βουλγαρική Κεντρική Τράπεζα ψηφοδέλτια με σειριακό αριθμό.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ απηύθυνε το μεσημέρι διάγγελμα στο βουλγαρικό λαό για την τεταμένη κατάσταση στη χώρα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης