Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν και πάλι σήμερα βαρέλια με εκρηκτικά στο Χαλέπι σκοτώνοντας 20 ανθρώπους, παρά τις καταδίκες του ΟΗΕ που θεωρεί ότι η προσφυγή στα όπλα αυτά αντιβαίνει στους διεθνείς νόμους, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο.

Δύο παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 20 νεκρών από τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε συνοικίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, από τις 15 Δεκεμβρίου 2013, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε παρόμοιες επιδρομές, οι οποίες μερικές φορές διαρκούν πολλές ημέρες. Την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαφύγει από τους τομείς που γίνονται στόχοι των επιθέσεων αυτών, οι οποίες εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται πως από την 1η Φεβρουαρίου τέτοιες ενέργειες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται δεκάδες παιδιά, σύμφωνα μ’ έναν απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Τα στρατεύματα του καθεστώτος ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες στο Χαλέπι και εδώ και αρκετές ημέρες επιδιώκουν να προωθηθούν στο ανατολικό και βόρειο τμήμα της πόλης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Παράλληλα, συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο ανάμεσα σε ανταρτικές οργανώσεις στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης