Ο επικεφαλής της πλέον ισχυρής αντικαθεστωτικής ομάδας Jaysh al-Islam (Στρατός του Ισλάμ), ο Zahran Allouch σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή εναντίον του αρχηγείου της οργάνωσης στην ανατολική Δαμασκό.

Την είδηση ότι σκοτώθηκε ο Allouch επιβεβαίωσε με Twitter ο συνασπισμός των αντικαθεστωτικών ανταρτών με μήνυμα συλλυπητηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jaysh al-Islam, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση των αντικαθεστωτικών στη Συρία και υπολογίζεται πως διαθέτει 15-20.000 αντάρτες. Είναι από τις οργανώσεις που πρόκειται να διαπραγματευθεί με το καθεστώς Άσαντ στις διαπραγματεύσεις που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν στη Γενεύη τον επόμενο χρόνο.

Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιας εθνικότητας αεροσκάφη πραγματοποίησαν την αεροπορική επιδρομή, αλλά ο κυβερνητικός συριακός στρατός με ανακοίνωσή του ανέφερε πως συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν «σε ειδική αποστολή το προάστιο Ghotta, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί «ο τρομοκράτης Zahran Allouch».
Πάντως σύμφωνα με το Reuters οι αντάρτες στην περιοχή είδαν ρωσικά βομβαρδιστικά να έχουν στόχο το μυστικό αρχηγείο της οργάνωσης. Ο αντικαθεστωτικός συνασπισμός Εθνικό Ανταρτικό Συμβούλιο, επίσης κατηγόρησε τους Ρώσους για την επίθεση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι αρκετοί αντάρτες του «Ισλαμικού Στρατού», βρήκαν το θάνατο κατά την αεροπορική επιδρομή και επιβεβαίωσαν ότι ανάμεσά τους ήταν ο Allouch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης