Επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα τεθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και οι εξελίξεις στον αγωγό South Stream.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση τερματισμού του έργου του αγωγού από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Σόφια πρότεινε να βοηθήσει η Ευρώπη στη δημιουργία ενός κόμβου για το ρωσικό αέριο στην είσοδο του αγωγού στη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ο Μπορίσοφ αναμένεται να συζητήσει το ζήτημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα μέχρι στιγμής φαίνεται αποφασισμένη να μην προχωρήσει στην κατασκευή του έργου. Η Βουλγαρία έχει ήδη προωθήσει την ιδέα της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά ο αρμόδιος για την Ενέργεια επίτροπος Μάρος Σέφτσοβιτς δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιον σχολιασμό.

Ο κ. Μπορίσοφ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Βερολίνο, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εκεί βουλγαρικής κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γερμανική πρωτεύουσα τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας συνοδεύουν τρεις από τους τέσσερις αντιπροέδρους της κυβέρνησης και συγκεκριμένα οι Μεγκλένα Κούνεβα, Τόμισλαβ Ντόντσεφ και Ιβάιλο Κάλφιν, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές της Ε.Ε., τα κοινοτικά κονδύλια και την κοινωνική πολιτική, αντίστοιχα. Οι τρεις προέρχονται από διαφορετικά πολιτικά κόμματα, με την Κούνεβα να ηγείται του Μεταρρυθμιστικού Μπλοκ, τον Ντόντσεφ να ανήκει στους κόλπους του GERB και τον Ιβάιλο Κάλφιν να εκπροσωπεί το ABV.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης