Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s της Γενεύης ανακοινώνει ότι θα παρουσιάσει το «Ροζ Αστέρι», το πλέον πολύτιμο διαμάντι που έχει προσφερθεί ποτέ, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας MagnificentJewels που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2013.

Το διαμάντι, το οποίο αποτελεί έναν παγκόσμιο φυσικό θησαυρό, έχει εκτιμηθεί για πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια και με τα 59,6 καράτια του είναι το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι σε οβάλ σχήμα με εσωτερικό άψογο vivid ροζ χρώμα που έχει βαθμολογήσει ποτέ το «Γεμογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας την επικείμενη δημοπρασία του «Ροζ Αστεριού», ο DavidBennett, Πρόεδρος του Τμήματος Κοσμημάτων του Οίκου Sotheby’s για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και Πρόεδρος του Οίκου στην Ελβετία, είπε: «Κατά τα τελευταία 35 χρόνια, είχα το προνόμιο να εξετάσω μερικούς από τους σπουδαιότερους πολύτιμους λίθους στον κόσμο, και μπορώ να ομολογήσω, χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό, ότι το διαμάντι Ροζ Αστέρι είναι τεράστιας σημασίας. Το μοναδικό πλούσιο χρώμα του – βαθμολογημένο ως ‘vividpink’ από το «Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής» – σε συνδυασμό με το απίστευτο μέγεθός του αποτελούν χαρακτηριστικά που ξεπερνούν αυτά οποιουδήποτε γνωστού ροζ διαμαντιού σε Κρατική, Βασιλική ή Ιδιωτική συλλογική. Είναι δύσκολο να μη μεγαλοποιήσει κάποιος τη σπανιότητα ενός vivid ροζ διαμαντιού που να ζυγίζει μόνο 5 καράτια, συνεπώς αυτός ο λίθος των 59,6 καρατίων ξεπερνάει οποιαδήποτε μονάδα μέτρησης και εντάσσεται, κατά τη γνώμη μου, στο επίπεδο των φυσικών θησαυρών της Γης».

Το Ροζ Αστέρι όχι μόνο έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολόγηση σε χρώμα (1) και καθαρότητα από το GIA για ροζ διαμάντια, αλλά έχει ανακαλυφθεί ότι ανήκει και σε ένα σπάνιο υποσύνολο που αποτελεί λιγότερο από το 2% όλων των διαμαντιών – γνωστό ως TypeIIa: οι λίθοι στο σύνολο αυτό είναι χημικά οι πλέον πιο αγνοί και καθαροί από όλους τους κρυστάλλους διαμαντιών και συνήθως έχουν εξαιρετική οπτική διαφάνεια. Επιπλέον, αυτός ο μοναδικής σπουδαιότητας λίθος είναι πάνω από 2 φορές το μέγεθος του καταπληκτικού “GraffPink” – του 24,78 καρατίων fancyvivid ροζ διαμαντιού που έθεσε παγκόσμιο ρεκόρ για διαμάντι και οποιονδήποτε πολύτιμο λίθο ή κόσμημα αγγίζοντας τα $46,2 εκατομμύρια στον Οίκο Sotheby’s της Γενεύης το 2010. Η σημερινή τιμή ρεκόρ ανά καράτι για ροζ διαμάντι ($2.155.332) σημειώθηκε για ένα fancyvivid ροζ διαμάντι(2) 5 καρατίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης