Όσοι έχουν ταξιδέψει στο Λονδίνο σίγουρα έχουν δει κάποια στιγμή μπροστά τους το σήμα των HMV, της αλυσίδας καταστημάτων μουσικής. Τα νέα όμως είναι δυσάρεστα, αφού η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την χρεοκοπία και οι 4.500 εργαζόμενοί της με την ανεργία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν μαραθώνιες συνομιλίες με τις τράπεζες, ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα των χρεών, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία θετική έκβαση. Θεωρείται πλέον ζήτημα χρόνου να διοριστούν ορκωτοί λογιστές για την εκκαθάριση της επιχείρησης, η οποία ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος, υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορους αγοραστές για μέρος της επιχείρησης ή τουλάχιστον του πιο κερδοφόρου τμήματος. Άλλωστε, τα HMV αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της βρετανικής μουσικής σκηνής και παρά το γεγονός ότι οι online αγορές περιόρισαν τα κέρδη, διατηρεί μεγάλο μερίδιο των πωλήσεων DVD σε όλη τη χώρα.

Υπάρχουν όμως και οι ρεαλιστές: «Ακόμα και αν κάποιος αγοράσει τμήμα της επιχείρησης ουσιαστικά θα δίνει μια μάχη με τον χρόνο, αφού βάσει των υπολογισμών μας, μέχρι το 2015 το 90,4% των αγορών του κλάδου (μουσική και ταινίες) θα γίνονται online. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει μέλλον στις αγορές λιανικής» δηλώνει οικονομικός αναλυτής.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης