Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του κυπριακού ελληνισμού προς τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τη συνεισφορά της Εκκλησίας της Αμερικής στην ανακούφιση πασχόντων Κυπρίων, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που είχε την ευκαιρία να τον δει από κοντά και να συνομιλήσει μαζί του. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε βαθύτατη συγκίνηση για την παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια ιστορική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, εξηγώντας πως η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε μέσα σε «ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας, ειλικρίνειας, αγάπης και σεβασμού».

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σκιαγράφησε με πολλή ακρίβεια την κατάσταση στην Κύπρο, από την οποία διαφαίνεται αφενός μεν η τεράστια δύναμη του κυπριακού λαού, ο οποίος έχει συνηθίσει να περνά από δυσκολίες, η αξιοπρέπειά του στην αντιμετώπιση της κρίσης και η βεβαιότητα πως η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί και αφετέρου ότι η πολύχρονη κρίση της κατοχής του 1/3 του ηρωικού αυτού νησιού σε κάποια στιγμή θα τελειώσει» είπε.

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πρόσθεσε ότι «η συνομιλία του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη τού ενέπνευσε αισιοδοξία, καθώς ακόμη και τα μακρύτερα τούνελ έχουν ένα τέλος και βγάζουν σε ξέφωτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης