Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ενδυναμώνει τις θέσεις του στη βορειο-ανατολική Συρία και το βόρειο Ιράκ, ενώ αποκαλύπτονται τα ευρύτερα σχέδιά του, για τα επόμενα δέκα χρόνια, στα οποία περιλαμβάνουν τα Βαλκάνια την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Την αποκάλυψη των φιλόδοξων σχεδίων των φανατικών ισλαμιστών του Χαλιφάτου έκανε ο Walid Shoebat πρώην μέλος της PLO που τώρα είναι καθοδηγητής του Ισλάμ, και έδωσε στη δημοσιότητα τον «Παναραβικό χάρτη» της επέκτασης του Χαλιφάτου πέραν του Μεσανατολικού χώρου και τη Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και την Ιβιρική χερσόνησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα των σαλαφιστών εξτρεμιστών με θρησκευτικό φανατισμό προσανατολίζουν συνεχώς νέους εθελοντές, επικαλούμενοι θρησκευτική ιδεολογία και απορρίπτοντας την καταγγελία του εθνικισμού. Στόχος του είναι να απομακρύνουν από τα εδάφη που καταλαμβάνουν τις κοσμικές κυβερνήσεις και να αντικατασταθούν με ισλαμική διακυβέρνηση με βάση την Σαρία.

Τα «ανήσυχα βαλκανικά κράτη» θα αποτελούν το μελλοντικό “Orobpa”, στους κόλπους του Ισλαμικού Χαλιφάτου και η Πορτογαλία και Ισπανία θα αποτελέσουν την “Andalus”, σύμφωνα με το όραμα των τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύνθεση των δέκα συνιστώντων κρατίδιων πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν το Κουρδιστάν, η Συρία (Sham) και το Ιράκ και θα ακολουθήσουν η Τουρκία (Anatolia) καθώς και από την κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων κρατών (Gogaz), το Καζαχστάν, Κιργιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν.

Στο “Khorasan”, θα περιλαμβάνονται το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και «μελλοντικά» η Ινδονησία. Στην “Qinana” θα περιλαμβάνονται η Αίγυπτος, το Σουδάν, και η Σομαλία με την ιδείσδυση τζιχαντιστών από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Το “Maghreb” θα περιλαμβάνει τις βορειοαφρικανικές χώρες Λιβύη, Τυνησία, αλγερια Μαρόκο και Μαυριτανία.

Ο ηγέτης των Αφγανών τζιχαντιστών που ονομάζεται “Mirwais”, υποστηρίζει πως όταν το «Daish» (όπως λέγεται στα αραβικά το Ισλαμικό Χαλιφάτο) εξελιχθεί σε Χαλιφάτο, «τότε θα αναδειχθεί και η πραγματική ηγεσία μέσα από τους μεγάλους Μουτζαχεντίν, για τους οποίους όλοι προσευχόμαστε».

Video του Ισλαμικού Χαλιφάτου απειλεί τις βαλκανικές χώρες

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμικό Χαλιφάτο κυκλοφόρησε videoμε το οποίο απειλεί βαλκανικές χώρες , καλώντας τους πιστούς Μουσουλμάνους που ζουν στις χώρες αυτές να πάνε να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Το videoμε τίτλο «Ο τρόμος του Τζιχάντ, μήνυμα στα Βαλκάνια» κυκλοφόρησε από το μηντιακό κέντρο Al-Hayatτο επίσημο κέντρο προπαγάνδας με στόχο το δυτικό ακροατήριο. Σ΄αυτό προβάλλονται απόψεις από Βαλκάνιους μαχητές που πολεμούν στους κόλπους του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Το videoστα αγγλικά, «προσκαλεί τις Μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο την πΓΔΜ την Αλβανία και άλλες χώρες στην περιοχή, να ταξιδέψουν στο Ιράκ και τη Συρία, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια με τις οικογένειές τους».

Νικητές στην προπαγάνδα οι Ισλαμιστές

Μπορεί η δυτική προπαγάνδα να υποστηρίζει πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου έχουν δεχθεί «καίρια πλήγματα» από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς «της συμμαχίας των προθύμων», πάντως η διείσδυση των φανατικών ισλαμιστών στα κοινωνικά δίκτυα, είναι σημαντική και αποδίδει καρπούς στην προσέλκυση εθελοντών.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ John Kirby φέρεται να έχει κυκλοφορήσει απόρρητο «μεμο» σε δημοσιογράφους: «Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά ώστε να υποβαθμίσουμε την επιρροή του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο χώρο της ενημέρωσης».

Το έγγραφο φαίνεται πως είχε κυκλοφορήσει μία ημέρα μετά τα συμμαχικά μαχητικά αεροπλάνα είχαν βομβαρδίσει παρέλαση των τζιχαντιστών, στο δυτικό Κιρκούκ, το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 μαχητές και να καταστραφούν οκτώ οχήματά τους, σύμφωνα με την ιρακινή τηλεόραση Al-Sharqiya.

Πηγή: styx.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης