Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιαμπόν ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ο δράστης της χθεσινής «τρομοκρατικής επίθεσης» στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «ταυτοποίηθηκε».

Αρνήθηκε, πάντως, να αποκαλύψει το όνομά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ταυτότητα του τρομοκράτη είναι γνωστή. Μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε» δήλωσε ο Γιαμπόν στον βελγικό τηλεοπτικό σταθμό RTBF. Ωστόσο, δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για την ταυτότητα του άνδρα αυτού που σκοτώθηκε από στρατιώτες μετά την έκρηξη που προκάλεσε στον σιδηροδρομικό σταθμό, από την οποία δεν υπήρξαν θύματα.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην εξερράγη η βόμβα που έφερε ο δράστης, ο Βέλγος υπουργός απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη». Όμως πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες».

Επίσης, ο Γιαμπόν άφησε να εννοηθεί ότι διεξάγονται έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βρυξέλλες, όπου έχουν την έδρα τους η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού μετά την επίθεση που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι. Τέσσερις μήνες αργότερα συνεργοί των δραστών των επιθέσεων αυτών σκότωσαν 32 ανθρώπους στη βελγική πρωτεύουσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης