Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ένας άνδρας το βράδυ της Τρίτης.

Ο επίδοξος καμικάζι φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), δίχως να προλάβει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συναγερμός σήμανε στις αρχές της ευρωπαϊκής χώρας. Πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες έσπευσαν επί τόπου, μαζί με ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Με συνοπτικές διαδικασίες εκκενώθηκαν η πλατεία Grand Place και ο κεντρικός σταθμός των τρένων. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και «εξουδετερώθηκε» από τις δυνάμεις ασφαλείας. Δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρχές αν είναι ακόμη ζωντανός, ενώ δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο επίδοξος καμικάζι φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), δίχως να προλάβει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, καθώς δέχτηκε τα πυρά αστυνομικών.

Παρακολουθήστε όλα όσα συνέβησαν στη βελγική πρωτεύουσα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη σπεύδουν στο σημείο

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.

H βελγική αστυνομία ανέφερε ότι η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς ο κίνδυνος επιθέσεων παραμένει αυξημένος. Στις 22 Μαρτίου 2016, 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από συντονισμένες επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας στο μετρό των Βρυξελλών και το αεροδρόμιο της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης