Δύο νεκροί και τουλάχιστον 23 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός στο φεστιβάλ SXSW στο Austin του Τέξας, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος σπάζοντας τις πρόχειρες προστατευτικές σιδεριές του πεζοδρομίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) έξω από το Mohawk Club στην οδό Red River όπου θεατές του φεστιβάλ ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον συναυλιακό χώρο για να παρακολουθήσουν μία από τις πάρα πολλές συναυλίες που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Austin Chronicle, όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία. Από αυτούς οι 20 έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα ενώ τουλάχιστον 3 είναι σοβαρά τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το εν λόγω όχημα ήταν ένα ΙΧ τύπου sedan και χρώματος γκρι ενώ ο οδηγός του βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται από τις αστυνομικές Αρχές της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ αποφάσισαν να ακυρώσουν όλες τις μεταμεσονύχτιες συναυλίες του Mohawk για σήμερα ενώ εκκένωσαν και το μπαρ Cheer Up Charlie’s που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Σήμερα στον χώρο αυτό εμφανίζονταν – μεταξύ άλλων – οι Black Angels και ο Tyler the Creator.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SXSW είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητης μουσικής στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο περί τα μέσα Μαρτίου χιλιάδες κόσμου συρρέουν στο Austin για να παρακολουθήσουν σε άπειρα showcases γνωστά – ή λιγότερα γνωστά – συγκροτήματα ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί και η επιρροή του σε επίπεδο marketing με έντονη την παρουσία χορηγιών από αμερικάνικες εταιρείες-κολοσσούς. Επίσης, τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στους τομείς του κινηματογράφου αλλά και των πλούσιων καλλιτεχνικών πάνελ.

Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης