Ολοένα και εντείνεται η φημολογία για πιθανή παραίτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Μάλιστα, η φερόμενη παραίτησή του τοποθετείται χρονικά σύντομα, στις αρχές του Μαρτίου, αν και η πενταετής θητεία του προέδρου λήγει το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Telegraph», μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα λάβει την τελική του απόφαση.

Τον Γιούνκερ πιθανόν να αντικαταστήσει ένας από τους αντιπροέδρους, ή ο Φινλανδός Γιούρι Κατάινεν ή ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, ο λόγος της πιθανής παραίτησης Γιούνκερ είναι οι φόβοι που έχει εκφράσει ανοιχτά, ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διχάσει τα εναπομείναντα μέλη, λόγω των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων εν όψει Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014 και είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε μέχρι τώρα με συγκαταβατική διάθεση το θέμα της ελληνικής κρίσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης