Την Άνγκελα Μέρκελ θα επέλεγαν να παραμείνει στην καγκελαρία για ακόμη μία τετραετία οι Γάλλοι, αν ψήφιζαν στις εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στη «Le Figaro» και την οποία μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθέντες να απαντήσουν ποιον θα επέλεγαν ανάμεσα στη συντηρητική Μέρκελ και τον 56χρονο υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, το 56% απάντησε ότι θα ψήφιζε τη σημερινή καγκελάριο και το 25% τον αντίπαλό της. Το 19% από τους 998 ερωτηθέντες δήλωσε αναποφάσιστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση της εταιρείας «OpinionWay» έδειξε ότι το γερμανικό οικονομικό μοντέλο χαίρει θαυμασμού από μεγάλο ποσοστό Γάλλων, καθώς το 63% θεωρεί ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας θα πρέπει να υιοθετήσει στοιχεία από την οικονομική πολιτική της Γερμανίας.

Για τη συντηρητική «Le Figaro», η οποία δημοσιεύει τη δημοσκόπηση στο πρωτοσέλιδό της, τα αποτελέσματά της αποδεικνύουν «τη διάψευση των προσδοκιών του γαλλικού λαού σε σχέση με την κυβέρνησή του».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης