Την ενόχλησή της για πανό που έκανε την εμφάνισή του έξω από την γερμανική καγκελαρία γνωστοποίησε στο Βερολίνο η Άγκυρα, με τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι η τουρκική πρεσβεία στη Γερμανία παρέδωσε διπλωματικό σημείωμα στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.  

Το εν λόγω πανό έχει κρεμαστεί μπροστά από πολυτελές όχημα και γράφει: «Θέλετε να κερδίσετε αυτό το αυτοκίνητο; Τότε σκοτώστε τους δικτάτορες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχόλιο αυτό συνοδεύεται από τις φωτογραφίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ. 
Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο αναφέρει ότι είναι «απαράδεκτο» οι Γερμανοί αξιωματούχοι ασφαλείας να επιτρέπουν να υπάρχει αυτό το πανό. 

Ισχυρίζονται δε, ότι τέτοιες πράξεις «ενθαρρύνουν τη βία και το μίσος και δεν υπηρετούν την ειρήνη». 

Το πανό αυτό δεν είναι παρά μια εικαστική παρέμβαση του καλλιτέχνη Philipp Ruch. Το 2016, ο ίδιος άνθρωπος είχε προκαλέσει σούσουρο με ένα έκθεμα που ονομαζόταν «Κατασπαράζοντας τους Μετανάστες», μέσω του οποίου παραλλήλιζε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την κυβέρνησή της με Ρωμαίο αυτοκράτορα που παρακολουθεί με απάθεια μονομαχίες στην αρένα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πανό αυτό έκανε την εμφάνισή του στη Γερμανία μόλις μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος της G20 στο Αμβρούργο, ένα τετ-α-τετ στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Τούρκος πρόεδρος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης