Την απαγόρευση της ελεύθερης -μέσω διαδικτύου- διάθεσης των σχεδίων για κατασκευή όπλων από 3D εκτυπωτή, επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση, καθώς είδε ότι το «ενδιαφέρον» του κόσμου ήταν τεράστιο με τα σχετικά «downloads» μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, να έχουν φτάσει τον αριθμό των 100 χιλιάδες, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία στις Αρχές Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το ότι η εν λόγω εταιρεία, μετά την κυβερνητική εντολή, αφαίρεσε τα επίμαχα αρχεία από την ιστοσελίδα της, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτά θα πάψουν να διακινούνται από τους χρήστες οι οποίοι ήδη πρόλαβαν να τα κατεβάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ήδη, σε πάρα πολλά πειρατικά sites τα σχέδια αυτά εξακολουθούν να διατίθενται, με χιλιάδες άτομα να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς κάποιο πρόβλημα.

 Σ.Σ: Σε κάθε περίπτωση, δείχνει εξαιρετικά «περίεργο» το πώς, οι διάφορες Αρχές Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, άργησαν τόσο πολύ να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της επικινδυνότητας αυτού του νέου τεχνολογικού «επιτεύγματος», αντιδρώντας με καθυστέρηση τόσων ημερών, όταν οι «εγκέφαλοι» που το υλοποίησαν, από την πρώτη κι΄ όλας στιγμή, δεν έκρυψαν την πρόθεσή τους να διαθέσουν ελεύθερα τα σχέδια κατασκευής (αγγλ. “blueprints”) μέσω του διαδικτύου, κάτι το οποίο τελικά και έπραξαν.

Παύλος Κιρκασίδης

Επιμέλεια: Τυπώνω τον θάνατό σου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, 12:21

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης