Οι διαπραγματευτές του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης της Συρίας συναντώνται σήμερα στη Γενεύη για μια δεύτερη συνομιλιών με επίκεντρο το θέμα των αιχμαλώτων και των αγνοουμένων.

Οι χθεσινές συνομιλίες ήταν αφιερωμένες στα προβλήματα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χομς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο πλευρές θα συναντηθούν μετά τις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα του ΟΗΕ, παρουσία του διαμεσολαβητή του διεθνούς οργανισμού Λαχντάρ Μπραχίμι, για να συζητήσουν το ζήτημα των χιλιάδων αιχμαλώτων, αγνοουμένων και απαχθέντων πολιτών στη Συρία από τον Μάιο του 2011, όταν ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης που εξελίχθηκε σε αιματηρό εμφύλιο.

Χθες οι δυο αντιπροσωπείες συζήτησαν επί μακρόν για τη Χομς. «Ελπίζουμε ότι τελικά θα επιτραπεί σε κομβόι με φάρμακα και τρόφιμα να εισέλθει στην πόλη» τόνισε ο Μπραχίμι.

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι το αίτημα που διατυπώθηκε προς τη Δαμασκό, να επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελεί ένα «τεστ» για τη σοβαρότητα του καθεστώτος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Γενεύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, οι διαπραγματευτές κάθονται οι μεν απέναντι στους δε, ωστόσο δεν έχουν απευθείας συνομιλίες. Διαπραγματεύονται «μέσω του Μπραχίμι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης