Διαβουλεύσεις με ενώσεις εργοδοτών, συνδικαλιστικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και διαδηλωτές αρχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι, με θέμα τη λήψη μέτρων που θα συντελέσουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν τρία ζητήματα: ανάλυση της κατάστασης στη Βουλγαρία και βήματα βελτίωσης των συνθηκών για την επιχειρηματική δραστηριότητα, χαλάρωση ή εξάλειψη των κανονιστικών απαιτήσεων και βελτίωση του νόμου περί δημόσιων συμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας προτείνει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, στις οποίες θα συμμετέχουν υπουργοί, εργατικά συνδικάτα, εργοδότες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, με αποστολή την αναθεώρηση των κανονιστικών απαιτήσεων και την κατάθεση προτάσεων για τη χαλάρωσή τους. Όσον αφορά στον νόμο περί δημόσιων συμβάσεων, θα επιδιωχθούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού για τους συμμετέχοντες και διασφάλιση μεγαλύτερης διαφάνειας στη διαδικασία.

Ο κ. Ορεσάρσκι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες με ειδική επιστολή και δεσμεύθηκε για χαλάρωση των ρυθμιστικών απαιτήσεων και για προτάσεις τροποποιήσεων στον νόμο περί δημόσιων συμβάσεων.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης