Στρατιωτικό δικαστήριο των Η.Π.Α. απάλλαξε την Παρασκευή έναν Αμερικανό επιλοχία, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 16 αμάχων κοντά σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν, από μια εκ των κατηγοριών που τον βαρύνουν, μετέδωσε το Associated Press.

Στο τροποποιημένο κατηγορητήριο σε βάρος του επιλοχία, Robert Bales, προστέθηκε η παράνομη κατοχή και κατανάλωση στεροειδών και αλκοόλ εν ώρα υπηρεσίας ενώ αφαιρέθηκε η κατηγορία για μια ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις  των Η.Π.Α. ανέφεραν ότι η τροποποίηση στις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο συλληφθείς προέκυψε από «εξελίξεις στη συνεχιζόμενη έρευνα» για το επεισόδιο της 11ης Μαρτίου στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν.

Ο παρασημοφορημένος βετεράνος, ο οποίος αναπτύχθηκε τέσσερις φορές στους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αρχικά είχε κατηγορηθεί για τις δολοφονίες οκτώ ενηλίκων και εννιά παιδιών και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ακόμη ενηλίκων και τεσσάρων παιδιών.

Τους τελευταίους μήνες οι Η.Π.Α. έχουν βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής λόγω μιας σειράς γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν σε ακραίες ενέργειες Αμερικανών Πεζοναυτών στο Αφγανιστάν. Το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου, η άσχημη μεταχείριση πτωμάτων καθώς και η χρήση ναζιστικών συμβόλων είναι ορισμένες μόνο από τις περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς τη διεθνή κατακραυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στο σκαμνί για τη δολοφονία 17 αμάχων στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, 01:36
Οργή λαού στο Αφγανιστάν για τις Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 07:32

«Κόπηκε» μάθημα για το Ισλάμ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, 04:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης