Με ιδιαίτερα αργούς και γεμάτους μηνύσεις ρυθμούς πρόκειται να ανοίξει το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, καθώς σημειώνεται ότι η έναρξη της λειτουργίας του έχει ήδη πάρει τρεις αναβολές. Έπειτα από μηνύσεις δύο αεροπορικών εταιρειών, τώρα και οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι φέρονται να εξετάζουν να κινηθούν νομικά για οικονομικές ζημιές από τις καθυστερήσεις. Παράλληλα, ο τοπικός Τύπος υποστηρίζει ότι προβλήματα στην πυρασφάλεια, που ευθύνονταν για την πρώτη αναβολή, θέτουν πάλι εν αμφιβόλω το εάν όντως το νέο αεροδρόμιο θα ανοίξει τις πύλες του στις 27 Οκτωβρίου του 2013.

Δημοσίευμα της κυριακάτικης «Bild» αναφέρει ότι οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn – DB) πρόκειται να ζητήσουν δικαστικά επανόρθωση για τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί από την καθυστέρηση του αεροδρομίου – το οποίο, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, έπρεπε ήδη να έχει αντικαταστήσει τα άλλα αεροδρόμια του Βερολίνου. Η «DB», που έχει επεκτείνει το υπόγειο δίκτυό της για την εξυπηρέτηση του νέου αεροδρομίου, υπολογίζει στα 34 εκατ. ευρώ τις ζημιές από την αναβολή. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αγωγή θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της εταιρείας στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ η εταιρεία αποφεύγει χαρακτηριστικά τις επίσημες δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν όντως υποβληθεί αγωγή, θα πρόκειται για άλλη μία δικαστική περιπέτεια για το «Willy Brandt». Ήδη η Air Berlin έχει υποβάλει αγωγή για αποζημίωση, ενώ η Lufthansa έχει εγείρει ανοικτά το ζήτημα να καταθέσει μήνυση, λέγοντας ότι θα αποφασίσει αφού εκτιμήσει επακριβώς το ύψος των ζημιών. Παράλληλα, τα προβλήματα συνεχίζονται: όπως αναφέρουν η Berliner Morgenpost και η Berliner Zeitung, μέσα στο Σαββατοκύριακο προέκυψαν νέα προβλήματα με τις εργασίες στο αεροδρόμιο και δεν αποκλείεται τμήματα των εγκαταστάσεων να χρειαστούν επανακατασκευή. Κάτι τέτοιο, φυσικά, θα μετέθετε ακόμη πιο μακριά την ημερομηνία της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης