Με το βραβείο «Kirk Douglas» για την συνολική του προσφορά στην 7η τέχνη θα τιμηθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντα Μπάρμπαρα (Santa Barbara International Film Festival) ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, ο Robert De Niro.

Με το συγκεκριμένο βραβείο – το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν των μεγάλων τελετών απονομής βραβείων- έχουν τιμηθεί στο παρελθόν οι Michael Douglas, Quentin Jerome Tarantino και Harrison Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του, όχι μόνο για την ηθοποιία του αλλά επίσης επειδή είναι ιδρυτής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ντόχα Τραϊμπέκα», δήλωσε ο βετεράνος ηθοποιός Kirk Douglas. Το βραβείο θα δοθεί στον De Niro σε επίσημη τελετή που θα διεξαχθεί στη Σάντα Μπάρμπαρα στις 8 Δεκεμβρίου, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν για το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1944. Είναι γνωστός για την ενσάρκωση προβληματισμένων χαρακτήρων, για τη πολύχρονη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Martin Scorsese καθώς και για τη συμμετοχή του στις πρώτες δουλειές του Brian De Palma.

Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του καθώς και ο πιο σημαντικός εν ζωή, και αυτό αποδίδεται, κυρίως, στην άκαμπτη τελειομανία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης