«Η Άγκυρα λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας έπειτα από τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα, την μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σελαμί Αλτινόκ, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.

Το φιλο-κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κάνει λόγο για 128 νεκρούς από τις επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, αλλά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 97.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει κανονικά στην διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω των αυξημένων κινδύνων θα ενισχυθούν περαιτέρω–όπως είπε– τα μέτρα ασφαλείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο πρωθυπουργός φωτογράφισε ως πιθανούς δράστες είτε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), είτε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου ή το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP – C).

Από την πλευρά του, το HDP επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για προβοκάτσια από τους κύκλους του προέδρου Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για το μακελειό της Άγκυρας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης