Η Τουρκία και το Ισραήλ αναμένεται να ανακοινώσουν την Κυριακή την απόφασή τους για την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων, κλείνοντας μια μακρά περίοδο κρίσης που είχε πυροδοτήσει η αιματηρή έφοδος το 2010 εναντίον ενός τουρκικού πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μαζί με έναν στολίσκο αλληλεγγύης που είχε στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Επικαλούμενη «ανώτερες πηγές» προσκείμενες στην τουρκική κυβέρνηση οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η εφημερίδα έγραψε ότι ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κι ένας ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού του Ισραήλ αναμένεται να έχουν μια συνάντηση την Κυριακή —δεν διευκρίνισε πού— για να ανακοινώσουν την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει τη διευθέτηση της διένεξης των τελευταίων έξι ετών ανάμεσα στις δύο δυνάμεις της περιφέρειας, που είχαν στενές σχέσεις στο παρελθόν, έπειτα από έντονες διπλωματικές διεργασίες.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε επίσης σήμερα ότι οι διαπραγματευτές της Τουρκίας και του Ισραήλ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης