Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε το βράδυ της Κυριακής την προφυλάκιση 10 υπόπτων, με την κατηγορία ότι είναι «μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης», για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Πόλη και η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Άλλοι έξι ύποπτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστών αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, διευκρίνισε το πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 16 πρόσωπα οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, με τους εισαγγελείς να ζητούν τη δίωξη όλων των υπόπτων.

Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά είχε κάνει λόγο για συνολικά επτά συλλήψεις για την εν λόγω επίθεση. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει νεότερη επίσημη ανακοίνωση.

Η επίθεση, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, είχε στόχο μία ομάδα Γερμανών τουριστών σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, δύο από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτήν έχασαν τη ζωή τους 10 Γερμανοί τουρίστες, ενώ τραυματίστηκαν 17 άτομα.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν 28χρονο Σύρο, ο οποίος, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, ονομάζεται Ναμπίλ Φαντλί.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο δράστης ήταν μέλος του ISIS, που εισήλθε στη χώρα από τη Συρία ως «απλός μετανάστης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης