Η είδηση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα τη «Χουριέτ». Τη συνόδευαν φωτογραφίες και ένα μικρό video.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει πως «τουρκικό υποβρύχιο και σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ενεπλάκησαν σε ναυτικό επεισόδιο, εν μέσω «της κρίσης αλιείας στο Αιγαίο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ομάδα τούρκων ψαράδων είπε στο πρακτορείο Ειδήσεων «Doğan News Agency» (σσ. στον ειδησεογραφικό οργανισμό όπου ανήκει και η εφημερίδα) ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής από βάση στην Κω, παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα -χτες το μεσημέρι- και πλησίασε στα 50 μέτρα ζητώντας από τους Τούρκους ψαράδες να επιστρέψουν στις τουρκικές ακτές.

Στο «επεισόδιο», παρενέβη τουρκικό υποβρύχιο από τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα, που αναδύθηκε κοντά στο σημείο καθώς ταξίδευσε με κατεύθυνση το Κουσάντασι. Το τουρκικό υποβρύχιο «επέδειξε την τουρκική σημαία» και κατόπιν το σκάφος της ακτοφυλακής αναχώρησε για τα διεθνή ύδατα.

Οι Τούρκοι ναυτικοί τράβηξαν τις φωτογραφίες από το υποβρύχιο παρακολουθώντας τις κινήσεις του ελληνικού σκάφους, από κοντά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Από το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, χαρακτηρίσθηκε «ανύπαρκτο» το «επεισόδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο τουρκικό υποβρύχιο μπήκε ανάμεσα σε ένα ελληνική περιπολικό σκάφος του ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ κατά απολύτως ανορθόδοξο τρόπο, και δεν του επέτρεψε να διώξει τουρκικά αλιευτικά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο τουρκικός Τύπος πάντως, προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα έντασης, λόγω των ελληνικών διαμαρτυριών για τις τουρκικές παραβιάσεις, εν όψει της ελληνοτουρκικής συνάντηση στην αθήνα, στις αρχές του άλλου μήνα.

Η «Vatan» έχει τον τίτλο «Έκπληξη από υποβρύχιο στο ελληνικό σκάφος».

Η «Posta» γράφει: «Το υποβρύχιο βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια».

Η «Milliyet»: «Ελήφθησαν μέτρα με υποβρύχιο για την παρενόχληση στη θάλασσα».

Η «Hurriyet»: «Εμφανίστηκε και τους έσωσε (τους ψαράδες)». (Το δημοσίευμα υπογράφει ο Γιασάρ Αντέρ, από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan).

Η «Haberturk»: «Έκπληξη υποβρυχίου στην παρενόχληση».

Η «Cumhuriyet»: «Επικίνδυνη προσέγγιση στη θάλασσα του Αιγαίου».

Η «Bugun»: «Επικίνδυνη προσέγγιση μεταξύ του τουρκικού υποβρυχίου και του ελληνικού πλοίου του Λιμενικού».

Η «Aksam»: «Επικίνδυνη προσέγγιση στην Αλικαρνασσό».

Η «Bursa Haber»: «Τουρκική έκπληξη στο ελληνικό πλοίο του Λιμενικού».

Το βίντεο:

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης