Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη από τρεις εκρήξεις – μεταξύ των οποίων και μία επίθεση αυτοκτονίας – που σημειώθηκαν κοντά σε στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στο Τατζί, 20 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, όταν ένας καμικάζι οδήγησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και το ανατίναξε κοντά σε στρατιωτική βάση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο, ανατινάχθηκε σε αγορά γεμάτη κόσμο στη σιιτική συνοικία Σούλα, στη Βορειοδυτική Βαγδάτη, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 13, όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές και η αστυνομία.

Στη Μαχμουντίγια, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νότια της Βαγδάτης, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους – μεταξύ των οποίων και δύο στρατιώτες – ενώ τραυματίστηκαν 14, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στρατιωτών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης