Η γαλλική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον Βενεζουελανό Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, τον αποκαλούμενο Κάρλος, φυσιογνωμία της τρομοκρατίας των δεκαετιών 1970-1980, για μια επίθεση το 1974 στο Παρίσι που είχε προκαλέσει δύο νεκρούς και 34 τραυματίες.

Το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος την προηγουμένη είχε ζητήσει την αυστηρότερη ποινή του γαλλικού δικαίου σε βάρος του 67χρονου Κάρλος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια και από το 1994 είναι φυλακισμένος στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εισαγγελέα Ρεμί Κροσόν ντι Κορμιέ, «όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της έρευνας συγκλίνουν σ’ αυτόν». «Δεν έχω DNA, δακτυλικά αποτυπώματα ούτε εικόνες από κάμερες επιτήρησης. Όμως η λογική επιτρέπει να απορρίψουμε κάθε εύλογη αμφιβολία. Έχω την πεποίθηση πως ο Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες είναι πράγματι ο δράστης αυτής της εγκληματικής επίθεσης», δήλωσε.

Αντίθετα, για την υπεράσπιση του Κάρλος που ζήτησε την αθώωσή του, τίποτε στον φάκελο της υπόθεσης δεν επιτρέπει να συμπεράνει κανείς με βεβαιότητα την ενοχή του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης