Μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (σ.σ.: υπάρχουν στο ψάρι και στο κοτόπουλο), καθώς και η αποφυγή του κρέατος, των κορεσμένων λιπών και των γαλακτοκομικών, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και γενικότερα με βελτιωμένη λειτουργία του νου.

Η μελέτη δείχνει τη γενικότερη σημασία της μεσογειακής διατροφής για την αποφυγή της άνοιας στην τρίτη ηλικία. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τσιβγούλη, επίκουρο καθηγητή νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο οποίος είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Neurology», το οποίο εκδίδει η τελευταία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, μεταξύ των υγιών ανθρώπων, όσοι ακολουθούσαν πιο πιστά τη μεσογειακή διατροφή είχαν 19% μικρότερη πιθανότητα κατά μέσο όρο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης ή νοητικών επιδόσεων. Ωστόσο, η μεσογειακή διατροφή δεν φάνηκε να μειώνει εξίσου τον κίνδυνο στα άτομα με διαβήτη.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης