Υπό τον πλήρη έλεγχο της Αστυνομίας βρίσκονται εγκαταστάσεις σωφρονιστικού ιδρύματος στο βορειοανατολικό τμήμα της Βενεζουέλας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Για περισσότερες από 20 ημέρες βρισκόταν σε εξέλιξη εξέγερση στη φυλακή «Κέπρα» στην επαρχία Μερίδα, με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας να πραγματοποιούν έφοδο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, προχωρώντας σε μαζικές συλλήψεις. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Φυλακών, Iris Varela, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της εξέγερσης. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις αποτέλεσε η απόφαση των Αρχών για μεταφορά κρατουμένων σε άλλες φυλακές στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και αποσυμφόρησης ορισμένων σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με έκθεση της Διαμερικανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες μέσα σε φυλακές το 2011. Τον Αύγουστο του 2011, η υπουργός Φυλακών είχε δεσμευτεί να αφήσει ελεύθερους 20.000 φυλακισμένους, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για μικρά αδικήματα.

Οι εξεγέρσεις σε φυλακές στη Βενεζουέλα είναι αρκετά συχνές, με τους φυλακισμένους να ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης