Πολύνεκρες επιθέσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Ντίφα του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της αφρικανικής χώρας.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σήμερα (χθες) από γυναίκες καμικάζι» δήλωσε πηγή της αστυνομίας αναφερόμενη στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Ντίφα. «Οι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και πιστεύω ότι ήταν τα μόνα θύματα» πρόσθεσε. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν υπήρξαν θύματα εξαιτίας της διπλής επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, συγκρούσεις ξέσπασαν στη νιγηριανή πόλη Γκαμπόρου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν και το Τσαντ, όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες στρατιώτες του Τσαντ προκειμένου να στηρίξουν τις δυνάμεις του Καμερούν στην προσπάθειά τους να αποκρούσουν τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ. Ο στρατός του Τσαντ ανακοίνωσε ότι 11 στρατιώτες τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων, τρία από τα 14 οχήματα της οργάνωσης καταστράφηκαν και ένα κατασχέθηκε.

«Γνωρίζαμε ότι επρόκειτο να μας επιτεθούν. Τους περιμέναμε. Η μάχη δεν κράτησε πολύ. Τράπηκαν σε φυγή» τόνισε πηγή προσκείμενη στις Ένοπλες Δυνάμεις του Τσαντ.

Βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στα σύνορα της Νιγηρίας με τον Νίγηρα και το Καμερούν καθώς οι δυνάμεις χωρών της περιοχής κινητοποιούνται με σκοπό να αποτρέψουν την υλοποίηση των σχεδίων της Μπόκο Χαράμ να δημιουργήσει ένα εμιράτο γύρω από τη λίμνη Τσαντ, που βρέχει τη Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν και τον Νίγηρα. Η Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν, ο Νίγηρας και το Μπενίν έχουν δεσμευτεί να συγκροτήσουν στρατιωτική δύναμη, αποτελούμενη από 8.700 άνδρες, για να εξουδετερωθεί η απειλή της Μπόκο Χαράμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης