Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 ακόμη τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από κατάστημα πώλησης παγωτού σε συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου κατοικούν κυρίως Σιίτες Μουσουλμάνοι.

Το πρωί του Σαββάτου πλήθος κόσμου πέρασε από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εν μέσω των εορτασμών για το «Προσκύνημα του Χατζ», μιας εκ των σημαντικότερων θρησκευτικών εορτών στον Μουσουλμανικό Κόσμο. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Ιράκ, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Μόνο την Πέμπτη 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και έξι παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιες επιθέσεις μέσα στο 2013, καθώς βαθαίνει το θρησκευτικό μίσος ανάμεσα σε Σουνίτες και Σιίτες Μουσουλμάνους.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: Τουλάχιστον 43 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 20:50

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης