H βουλγαρική βουλή ενέκρινε τη Δευτέρα, στην τελευταία συνεδρίασή της, την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Εθνικού Ταμείου Υγείας για το 2014 κατά 112 εκατομμύρια ευρώ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα GERB, εγκατέλειψε την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος να ψηφίσει την αναθεώρηση του προϋπολογισμού για το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις εκκλήσεις του Βούλγαρου προέδρου Ρόσεν Πλέβνελιεφ για τη στήριξη του φετινού προϋπολογισμού με επιπρόσθετα 3,4 δισεκατομμύρια, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε, επιβάλλεται από μια σειρά επικείμενες σημαντικές πληρωμές του Δημοσίου, όπως και από την ανάγκη να εξασφαλιστεί η άνετη λειτουργία της τεχνικής κυβέρνησης (τη σύνθεση της οποίας αναμένεται ο κ. Πλέβνελιεφ να αναγγείλει αύριο), η αριστερή πτέρυγα παρέμεινε ανένδοτη.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ρούμεν Γέτσεφ δήλωσε ότι «τα οικονομικά της Πολιτείας βρίσκονται σε καλή κατάσταση» και «γι’ αυτό το λόγο χορηγήσαμε σήμερα τα 225 εκατ. Λέβα (112 εκατ. ευρώ) στο Εθνικό Ταμείο Υγείας, τα οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης».

Στην τελευταία συνεδρίασή της, η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε επίσης την αύξηση των πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες κατά 50 εκατομμύρια λέβα (περίπου 25 εκατ. ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θητεία 14 μηνών του σώματος ολοκληρώθηκε με μια οικογενειακή φωτογραφία, ενώ η διάλυση της Βουλής θα ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη, από τον κ. Πλέβνελιεφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης