Ο «χορός» των tablets καλά κρατεί και ο ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται, με νέες εισόδους να αναμένονται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, καθώς οι εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας παρουσιάζουν τις προτάσεις τους εν μέσω έντονου ανταγωνισμού.

Οι φίλοι της Apple ετοιμάζονται εναγωνίως για την έλευση του iPad Mini, αφού η εταιρεία έχει προγραμματίσει στις 23 Οκτωβρίου στο California Theatre στον Σαν Χοσέ μία εκδήλωση, στην οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί το νέο tablet της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η Apple διατηρεί τον «κλασικό αέρα μυστικοπάθειας» σχετικά με το αντικείμενο του event, θεωρείται βέβαιο πως θα είναι το iPad Mini, καθώς, όπως αναγράφεται στις προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί, «we’ ve got a “little” more to show you». Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για οθόνη 7-8 (εκτιμάται 7,85) ιντσών, με επεξεργαστή Α5 και 512ΜΒ RAM. Η τιμή του υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται μεταξύ των 250 και των 350 δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στιβ Τζομπς το 2010 είχε ταχθεί κατά της ιδέας ενός μικρότερου iPad.

Από την πλευρά της, η Microsoft εισέρχεται και αυτή δυναμικά στον χώρο με το Surface, για το οποίο είναι δυνατές πλέον οι προπαραγγελίες. Οι τιμές ξεκινούν από τα 499 δολάρια για το μοντέλο των 32 GB και φτάνουν τα 699 για αυτό των 64. Πρόκειται για συσκευές των 10,6 ιντσών και είναι Wi-Fi only. Διαθέτουν επεξεργαστή Nvidia Tegra 3 και μνήμη 2GB RAM, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς της συσκευής με πληκτρολόγιο Touch Cover (πάχους τριών χιλιοστών).

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται δύο κάμερες των 720p, Bluetooth 4.0, αξελερόμετρο, γυροσκόπιο και πυξίδα. Η κυκλοφορία τους αναμένεται στις 26 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος παίκτης που εισέρχεται στην «αρένα» είναι η Best Buy, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τη δική της συσκευή, Insignia Flex. Σύμφωνα με το Reuters, η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 239 και 259 δολαρίων. Θα πρόκειται για μία συσκευή 9,7 ιντσών, με dual core επεξεργαστή του 1GHZ, Android 4.0 Ice Cream Sandwich και διάρκεια μπαταρίας 10 ωρών. Η κυκλοφορία του αναμένεται στις 11 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης