Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνόδευσαν μαζικά, σε μια διαδρομή περίπου δύο χιλιομέτρων έως το κοιμητήριο Σάντο Αμάρο του Ρίο ντε Τζανέιρο την Κυριακή το πυροσβεστικό όχημα πάνω στο οποίο ήταν τοποθετημένο το φέρετρο του υποψήφιου των σοσιαλιστών για την προεδρία της χώρας, Εντουάρντο Κάμπος, καλυμμένο με τη σημαία της Βραζιλίας.

Η κηδεία του τελέστηκε με αρκετή καθυστέρηση, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου (ο οποίος υπολογίζεται στα 160.000 άτομα) που τον τίμησε φωνάζοντας: «Εντουάρντο ένας πολεμιστής του βραζιλιάνικου λαού». Τραγικές φιγούρες τα πέντε παιδιά του αδικοχαμένου αντιπροέδρου και η οικογένειά του που έδωσαν το παρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελετή παραβρέθηκε και η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ η οποία αποδοκιμάστηκε από το πλήθος. Συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που είναι στενός φίλος της οικογένειας του Κάμπος και αρκετούς υπουργούς.

Ο 49χρονος Κάμπος που ερχόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές σκοτώθηκε στις 5 Οκτωβρίου όταν το μικρό αεροσκάφος Cessna 560XL στο οποίο επέβαινε συνετρίβη σε παράκτια περιοχή της πολιτείας του Σάο Πάολο στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Την Τετάρτη, το σολιαστικό κόμμα της Βραζιλίας PSB αναμένεται να ανακοινώσει την αντικαταστάτριά του, Μαρίνα Σίλβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, 19:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης