Πυκνά σύννεφα καπνού και στάχτης δημιουργήθηκαν την Πέμπτη μετά τη νέα έκρηξη ηφαιστείου στο νοτιοδυτικό τμήμα του Περού, μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT).

Πρόκειται για την όγδοη έκρηξη του «Ουμπίνας» μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, με εκπρόσωπο πάντως του Γεωφυσικού Ινστιτούτου να εμφανίζεται την Παρασκευή καθησυχαστικός. Εκτιμάται ότι περίπου 1.050 κάτοικοι χρειάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από οικισμό, ο οποίος βρίσκεται περίπου 4 χλμ. από τον κρατήρα του ηφαιστείου, ενώ δόθηκε και εντολή για το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων στην πόλη Κεράπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» η κατάσταση τοποθετείται σε κίτρινο συναγερμό. Στην περιοχή έχουν μοιραστεί αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς και ειδικά καταλύματα για τους κατοίκους, ενώ πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε εκεί επίσημη επίσκεψη του προέδρου, Ollanta Humala.

Η τελευταία φορά που είχε σημειωθεί έκρηξη ήταν το 2006. Το «Ουμπίνας» βρίσκεται σε ύψος 5.670 μέτρων και θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Περού: Σείεται η γη δίπλα από ηφαίστειο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013, 01:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης