Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης επιδρομές σε περισσότερα από 100 σημεία στην Κωνσταντινούπολη και συνέλαβε αρκετά άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η αστυνομία της Διεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων διεξάγει τις επιχειρήσεις για να πατάξει υποστηρικτές ενός θρησκευτικού κινήματος με επικεφαλής τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν μουσουλμάνο ιερωμένο με έδρα τις ΗΠΑ για τον οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, πρόσθεσε το Dogan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι 40.029 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Περίπου οι μισοί παραμένουν φυλακισμένοι και σε βάρος τους εκκρεμεί η απαγγελία κατηγοριών. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης πως διεκόπη η λειτουργία 4.262 εταιρειών και θεσμών που διατηρούσαν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Εκτιμάται πως κατά τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, τη Δημόσια Διοίκηση και στο Δικαστικό Σώμα, 79.900 άτομα παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης