Η Δωροθέα Μερκούρη φωτογραφήθηκε σχεδόν γυμνή για τις ανάγκες του περιοδικού Shape και το motto του «Αγάπα τον εαυτό σου, αγάπα το σώμα σου», ενώ παράλληλα, αποκάλυψε μυστικά για την τέλεια σιλουέτα…

Διαβάστε τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κάνει η Δωροθέα για να χαλαρώσει;

«Μαγειρεύει και καλεί τους φίλους της να φάνε παρέα και να πουν τα δικά τους».

Σου αρέσει να μαγειρεύεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ναι, πολύ. Άλλωστε, πρέπει να το κάνω, γιατί μου αρέσει κάθε βράδυ να τρώνε το δικό μου φαγητό τα παιδιά μου».

Είστε τρεις γυναίκες. Προσέχεις τη διατροφή σας;

«Προτιμάμε την ιταλική κουζίνα, άλλωστε αυτήν έμαθα από τη μητέρα μου. Προσπαθώ να τρώμε από όλα, αλλά όχι μεγάλες ποσότητες. Και στα κορίτσια προσπαθώ να περνάω το μήνυμα ότι τρεφόμαστε σωστά για να είμαστε υγιείς και όχι για να μην παχύνουμε. Περίοδοι που είμαι πολύ προσεκτική με το φαγητό είναι όταν έχω κάποια επαγγελματική υποχρέωση που απαιτεί τέλεια εμφάνιση. Τότε, για παράδειγμα, δεν τρώω ποτέ υδατάνθρακες το βράδυ, αφού ξέρω ότι την άλλη μέρα θα ξυπνήσω με σακούλες κάτω από τα μάτια».

Η διατροφή σου, δηλαδή, βασίζεται κυρίως στις πρωτεΐνες;

«Τρώω πάντα πρωινό και προσπαθώ να αντισταθώ στα μπισκότα και τον καπουτσίνο. [γέλια] Συνήθως τρώω δημητριακά με γάλα σόγιας. Προσπαθώ μέσα στην ημέρα να τρώω φρούτα για να μην πεινάω και τα κυρίως γεύματα μου είναι συνήθως λαχανικά με ψάρι ή θαλασσινά ή κοτόπουλο ή κρέας. Χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο, αλλά μικρή ποσότητα».

Ένα μυστικό που κάνει το υγιεινό φαγητό πιο νόστιμο;

«Ψήνω τα κρεατικά ή τα ψάρια στη λαδόκολλα. Τους βάζω μυρωδικά για να είναι ακόμη πιο νόστιμα, ενώ διατηρούν όλη τη γεύση και τους χυμούς τους. Άσε που δε λερώνεται ο φούρνος!»

Λες λοιπόν «όχι» στα λιπαρά γεύματα και τα γλυκά;

«Όχι πάντα. Γι’ αυτό γυμνάζομαι ανελλιπώς και φροντίζω να καίω τις θερμίδες μου».

Τι γυμναστική κάνεις;

«Λατρεύω το χορό και κάνω jazz. Επίσης, η yoga είναι άσκηση που μου αρέσει πολύ και είναι πιο εύκολο να κάνω όταν ταξιδεύω, αφού μπορώ να βρω μάθημα σχεδόν σε κάθε γυμναστήριο».

Δηλαδή, δεν αμελείς τη γυμναστική ούτε όταν ταξιδεύεις;

«Όχι, ποτέ. Ακόμη κι αν βρεθώ κάπου για λίγες ημέρες θα ζητήσω από κάποια φίλη να με πάρει μαζί της στο γυμναστήριο ή να μου συστήσει κάποιον trainer ή, ακόμα καλύτερα, να προγραμματίσουμε μαζί κάποια μαθήματα χορού».

Είσαι επιμελής και με το δέρμα σου;

«Αυτό που κάνω και θεωρώ σημαντικό είναι μια θεραπεία ενυδάτωσης, μία φορά το μήνα σε αισθητικό. Επίσης, επιλέγω με προσοχή την ενυδατική μου, ώστε να έχει και δείκτη προστασίας από τον ήλιο και την χρησιμοποιώ 3-4 φορές την ημέρα και όχι μόνο το πρωί».

Ηλιοθεραπεία κάνεις;

«Ναι, αλλά πάντα με αντιηλιακό και καπέλο και δεν κάθομαι αμέσως κάτω από τον ήλιο. Το σώμα μου είναι πάντα πιο μαυρισμένο από το πρόσωπό μου».

Έχεις σκεφτεί να κάνεις πλαστική ή είσαι αντίθετη με την ιδέα;

«Δεν ξέρω αν θα έκανα lifting, θα δούμε… Όμως, δεν είμαι καθόλου αντίθετη με τις επεμβάσεις πλαστικής. Πιστεύω πως αν κάποιος είναι δυστυχισμένος με κάποιο χαρακτηριστικό του, πρέπει να το αλλάζει. Είμαστε τυχεροί που στην εποχή μας αυτές οι επεμβάσεις γίνονται με ασφάλεια και είναι οικονομικά προσιτές σε όλους» .

Επιμέλεια: Φιλίππα Κριτσογιαννάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης