Όλοι παρακολουθούσαμε προχτές την αγωνία, την ένταση, αλλά και τον ενθουσιασμό ενός ανθρώπου που περιμένει από στιγμή σε στιγμή να αντικρίσει το παιδί του.  Πόσο πιο έντονα τα συναισθήματα όταν πρόκειται για τον Μάκη Παντζόπουλο που από την αίθουσα αναμονής του μαιευτηρίου, η σύντροφός του Ελένη Μενεγάκη έφερνε στον κόσμο το παιδί τους!

Ποιος είναι όμως ο άντρας που έχει κλέψει την καρδιά της εθνικής μας παρουσιάστριας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ματέο Παντζόπουλος γεννήθηκε το 1969 στο Λονδίνο και κατάγεται από τα Λιβάδια της Άνδρου. Βαφτίστηκε «Ματθαίος» και είναι ένας φιλήσυχος περιπλανητής που δεν προκαλεί, απλά παρακολουθεί…

Σχολείο πήγε σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα των Αθηνών, σπουδές έκανε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά στη Νέα Υόρκη, όπου και ασχολήθηκε εκτενώς με τον τομέα της Οικολογικής Επιχειρηματικότητας.

Είναι εγγονός του βιομήχανου Ελευθερίου Μαντζίκα, συνιδρυτή της εταιρίας των ζυμαρικών Misco.
Είναι ιδιοκτήτης μιας έκτασης στην Άνδρο, όπου και δημιούργησε ένα ξενοδοχείο εναλλακτικών διακοπών, εφαρμόζοντας όλα αυτά που σπούδασε στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Υόρκη ήταν σταθμός στη ζωή του αφού εκεί γνώρισε πολλούς σημαντικούς για αυτόν ανθρώπους, με τους οποίους διατηρεί στενή φιλία, αλλά εκεί μπόρεσε να απελευθερώσει όλη την ενέργεια και την εκκεντρικότητα, που μέσα στα άλλα τον χαρακτηρίζουν έντονα.

Πρόκειται για έναν πραγματικά ευγενικό άνθρωπο,  δραστήριο, κοινωνικότατο, χαμογελαστό, που του αρέσουν οι πλάκες, η καλή παρέα και οι ατέλειωτες φιλοσοφικές συζητήσεις.

Η ζωή του μοιράζονταν στα φιλικά γλέντια της Ν. Υόρκης και της Αθήνας. Στην Νέα Υόρκη  ερωτεύτηκε με την πανέμορφη Δωροθέα Μερκούρη μοντέλο και ηθοποιός, συνάπτοντας μία θυελλώδη σχέση που κράτησε σχεδόν 6 χρόνια.

Μετά το χωρισμό τους παρέμειναν αδερφικοί φίλοι.

Αυτός είναι ο λόγος που η Δωροθέα και η οικογένειά της πήγαιναν για χρόνια στο νησί το οποίο επέλεξε και για να παντρευτεί.

Ο Μάκης ανακάλυψε την Άνδρο ένα καλοκαίρι, αφήνοντας τα κοσμικά νησιά που συνήθιζε να πηγαίνει και η παραμονή του στο νησί έμελλε να είναι μακρόχρονη.

Στην αρχή έμενε στο οικογενειακό του σπίτι στα Λιβάδια και η παρουσία του εκεί πλέον γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του νησιού, με χειμωνιάτικες αποδράσεις στην Αθήνα.

Αργότερα ήρθε η ανατρεπτική και πρωτότυπη σκέψη να φτιάξει οικολογικά ενοικιαζόμενα σπίτια, βρήκε την υπέροχη έκταση στη μαγευτική παραλία των Άχλων, το δούλεψε για 5 χρόνια, ώσπου δημιούργησε ένα αριστούργημα.

Αυτό το αριστούργημα επισκέπτονταν συχνά η Δωροθέα Μερκούρη με τον άνδρα και τα παιδιά της, ώσπου το μοιραίο καλοκαίρι του 2009, η Tζένη Μπαλατσινού κουμπάρα του γάμου της Δωροθέας, τον σύστησε στην Ελένη Μενεγάκη.

Λέγεται ότι από τα πρώτα πράγματα που εντυπωσίασαν την Ελένη ήταν οι βιολογικές καλλιέργειες και για ώρες ζητούσε πληροφορίες από τον Μάκη. Μάλιστα κάποια στιγμή ζήτησε να μάθει, αν υπάρχει κάποιο κτήμα εκεί κοντά, προς πώληση. Όταν η παρέα συμφώνησε να φύγουν για τη Μύκονο, η Ελένη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω, λέγοντας αργότερα στους φίλους της που την περίμεναν, ότι χάλασε το τζιπ της και έτσι δεν πρόλαβε το πλοίο.

Όσο για την μικρή που γεννήθηκε το βράδυ της Κυριακής: Τώρα όλη η ευτυχία της Ελένης Μενεγάκη βρίσκεται συγκεντρωμένη, μέσα σε ένα δωμάτιο του εβδόμου ορόφου του «Ιασώ». Τους έχει πάρει το μυαλό, την καρδιά, τη ψυχή. Ζουν μόνο για αυτό. Ο Μάκης  μιλάει χαμογελαστά πια. Δεν μιλάει, πετάει και έχει όλους τους λόγους του κόσμου να είναι είναι «χαζομπαμπάς»…

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης