Από τον Πέτρο Στεργίου

Βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη ταινία «Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ» του Sacha Baron Cohen, και σύμφωνα με όσους έχουν ήδη δει την ταινία, την παράσταση κλέβει ο συμπρωταγωνιστής του Sacha, ο νέος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Jason Mantzoukas, ο οποίος υποδύεται τον Ναντάλ, έναν πυρηνικό φυσικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jason Mantzoukas είναι ένα από τα νέα ταλέντα του Χόλυγουντ και μέχρι σήμερα είναι κυρίως γνωστός για τον ρόλο του Ράφι στη κωμική σειρά «The League», που προβάλλεται στο FX και στην τηλεοπτική σειρά «Enlightened» η οποία ήταν υποψήφια για χρυσή σφαίρα. Έχει παίξει και με την Ελληνοαμερικανίδα Νία Βαρντάλος στην ταινία “ I hate Valentines Day” , στην ταινία «Baby Mama» και έχει κάνει εμφανίσεις ως γκεστ σε αρκετές σειρές. Τώρα με τον πετυχημένο αυτό ρόλο, στην απέναντι όχθη του ατλαντικού όλοι μιλάνε για ένα μεγάλο ταλέντο, σαν ηθοποιός και σαν σεναριογράφος, που ακόμα είναι στην αρχή.

Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του έχει δηλώσει ότι είναι εκατό τις εκατό Έλληνας, αλλά πολύ συχνά, λόγο του παρουσιαστικού του τον μπερδεύουν για Ινδό, Ισπανό ή ακόμα και Άραβα. Στην ταινία μάλιστα μιλάει και ένα κράμα Αραβικών, Ελληνικών και όπως ο ίδιος είπε, αλαμπουρνέζικα!

Σχεδόν σε όλες τις σκηνές που εμφανίζεται μαζί με τον πρωταγωνιστή, καταφέρνει να υποσκιάσει τον «Δικτάτορα» και σε αντίθεση με τις άλλες ταινίες του Cohen, όπου συνήθως ο συμπρωταγωνιστής του υπήρχε για να ισχυροποιεί την δική του θέση, εδώ βλέπουμε τον Έλληνα να του «αντιμιλάει». Πως συνέβη αυτό; Όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Jason, στην οντισιόν, δεν είχε κείμενο και απλά του δώσανε μια εικόνα του πως θα είναι ο χαρακτήρας του ρόλου τον οποίο διεκδικούσε. Στην ακρόαση έπρεπε να κάνει μια 20λεπτη σκηνή με τον Sacha και από προσωπική επιλογή, επέλεξε να το ρισκάρει και να κάνει κάτι ανατρεπτικό, να τον προκαλεί, κάτι που ενθουσίασε τον Sacha, κι έτσι κέρδισε τον ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης