Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μίλησε για την κατάθλιψη.

Τι ρόλο παίζει το βλέμμα των άλλων για εσάς;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Ούτε πρέπει. Ούτε σαν καλλιτεχνική οντότητα, ούτε ως άνθρωπος. Δεν γίνεται να είσαι καλός με όλους. Αν αρέσει. Ή σε όλους, σημαίνει πως είσαι ένα νωθρό, ακίνδυνο πράγμα. Μόνο οι μετριότητες μπορούν να αρέσουν σε όλους. Χωρίς εχθρούς είσαι ένα πλάσμα άοσμο. Όταν κάποιος φύγει από τη μετριότητα, μοιραία αποκτά φανατικούς υπέρ και κατά. Εγώ έχω ακούσει αρνητικές κουβέντες ακόμα και για τον Παΐσιο, που είναι ένας σύγχρονος άγιος.»

Δεν υπάρχει κάτι που σας ταράζει στον τρόπο που οι άλλοι σας προσλαμβάνουν;

«Η άδικη κρίση, η αδικία και το ψέμα. Η δουλειά μου είναι προ κρίση. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει και καλά κάνει. Τώρα στο διαδίκτυο μπορούν να με παρουσιάσουν την ίδια στιγμή σαν να είμαι ο Στραβϊνσκι και ο μεγαλύτερος Καραγκιόζης. Δεν με απασχολεί. Αλλά δεν μπορείς να λες για μένα πως είμαι φραγκοφονιάς. Οι μουσικοί μου παίζουν μαζί μου τριάντα χρόνια. Δεν είμαι άνθρωπος των χρημάτων. Αν ήμουν, θα είχα βγάλει πολλά λεφτά.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχετε πει πως περάσατε κατάθλιψη- Πώς το διαχειριστήκατε;

«Έχω περάσει κατά καιρούς πολλές καταθλίψεις. Ήξερα όμως τον λόγο που το πάθαινα, γι’ αυτό τις καταπολεμούσα. Αν δεν ξέρεις για ποιον λόγο έχεις κατάθλιψη, τότε αγγίζεις τη μανιοκατάθλιψη και αυτά είναι ενδόμυχα πράγματα, φροϋδικές καταστάσεις που μπορούμε να συζητάμε ώρες.»

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης